Search
Close this search box.

Garantie & Klachten

Garantie

Met al onze horloge’s krijgt u 2 jaar garantie vanaf de aankoopdatum. 

Wanneer uw aankoop tijdens de garantieperiode defect raakt kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u vervolgens adviseren over reparatie of vervanging van jouw aankoop.

Naast de fabrieksgarantie zit er op onze horloges een wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Buiten de garantie van horloges vallen de volgende onderdelen:

  • Batterij
  • Glas
  • Kroon 
  • Horlogeband
  • Uitgevallen steentjes
  • (Draag)schade
  • Verkleuring
  • Schade door een ongeluk, vallen of stoten waarbij de wijzers of indexen los komen, gebroken bandpinnen of krassen
  • Waterschade door geopende kroon of bediening van knoppen onder water
  • Vermissing of diefstal

Bovenstaande garantie geldt onverminderd de wettelijke rechten van de consument.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Wij doen dan ons best om tot een oplossing te komen waar u tevreden mee zal zijn.

Garantie en waterdichtheid

Wij raden aan horloges (zo min mogelijk) in aanraking te laten komen met water. Niets is zo schadelijk voor uw horloge als water. Water heeft meerdere nadelen voor uw horloge zoals roest. Veel horloges hebben een waterdichtheid kenmerk. Hierover bestaan veel misverstanden (Zie uitleg bij onze veelgestelde vragen) 

Horloges welke in aanraking komen met water hebben vaak ook te maken met temperatuurverschillen, hierdoor kunnen ook problemen ontstaan. Een veel voorkomende probleem hiervan is vocht in uw horloge. De (warmere of koudere) lucht kan namelijk niet ontsnappen uit de horloge, doordat de horloge waterdicht is. Bij een niet waterdicht horloge komt dit probleem niet of nauwelijks voor. Als het goed is zal de condens vanzelf verdwijnen. Maar toch kan het nadelen hebben voor uw horloge op de lange termijn. Het uurwerk houdt namelijk niet van vocht en kan beschadigd raken. Ook kan het materiaal krimpen/uitzetten.

Wanneer u het horloge ooit ergens tegenaan heeft gestoten kunnen er onzichtbare/minuscule haarscheuren in zijn ontstaan, hierdoor loopt uw horloge meer kans om waterschade op te lopen.

U heeft enkel 2 jaar garantie op het uurwerk van uw horloge. De garantie op een horloge zal waterschade op geen enkele manier dekken. Horloges worden getest wanneer deze zijn geproduceerd (door middel van een druktest) dus zijn op het moment dat deze in de (web)winkels belanden altijd waterdicht.

Scroll naar boven