Search
Close this search box.

Horloge types bij horlogewinkel.com

Welke soorten horloges zijn er beschikbaar? Wij leggen je graag uit welke soort horloges je bij ons kunt krijgen.

Analoog Horloge

Wat is een analoog horloge? dit is een horloge waarop de tijd met wijzers wordt weergegeven. Je hebt ook nog de combinatie Analoog met digitaal. Op deze horloges wordt de tijd zowel met wijzers als met cijfers weergegeven. Bij Horlogewinkel.com vindt je analoog horloges van merken zoals Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Armani Exchange, Anna Klein en Lacoste. Daarnaast zijn er ook analoog horloges van Michael Kors te vinden. Kijk in onze shop voor meer horloges.

Automatisch horloge

Hoe werkt een automatisch uurwerk? Horloges met een automatisch uurwerk hebben meerdere tandwieltjes en radertjes. Zij zorgen voor aandrijving van de wijzers wanneer jij beweegt. Een rotor met een gewichtje zorgt voor onbalans waardoor het horloge wint door middel van jouw bewegingen.

Een automatisch horloge kan heel lang meegaan. Wanneer je de horloge bijvoorbeeld hebt opgeborgen en even niet draagt, dan blijft hij nog ruim 30 uur werken. Bij een automatische horloge is vaak een kroontje aan de zijkant bevestigd. Je kunt de horloge opwinden om hem weer te laten functioneren.

Het verschil tussen een automatisch en Analoog horloge zit hem in het automatisch opwinden bij bewegingen en de batterij in een analoog horloge. De batterij kan erg lang meegaan maar is op een gegeven moment leeg bij een analoog horloge. Een automatisch horloge kun je zelf opwinden.

Chronograaf horloge

Naast tijd weergeven kan een chronograaf horloge ook een stopwatch hebben. Het lijkt erg op de moderne smartwatch. Chronograaf horloges hebben vaak meerdere kleine wijzers en knoppen aan de zijkant van de klok. Chronograaf horloges zijn uiterst precies. Het gebruik van een chronograaf horloge is relatief makkelijk. De stopwatch kun je gemakkelijk bedienen. Bij horlogewinkel.com zijn er chronograaf horloges van meerdere merken beschikbaar.

Scroll naar boven